Колата, в която 3-годишният Бисер пътувал, но без столче, летяла със 100

...
Колата, в която 3-годишният Бисер пътувал, но без столче, летяла със 100
Коментари Харесай

Уволняват лекарката с 1,44 промила от инцидента с мъртвото дете – тя казва, че пиела много лекарства

Колата, в която 3-годишният Бисер пътувал, само че без столче, летяла със 100 км/ч поради гибел на родственик
Близките гневни, че го държали 2 часа мъртъв в колата за спешна помощ. От спешния център изясняват, че такива били разпоредбите

Д-р Диана Димова, която бе обвинена от околните на 3-годишния Бисер, умрял при тежка злополука, че е била пияна, ще бъде дисциплинарно уволнена.

Това е безапелационното мнение на директорката на незабавния център във Враца доктор Галина Лещарска, откакто дрегерът на КАТ е посочил 1,44 промила в кръвта.

В злополука на пътя Враца - Криводол тежко бе ранена и майката на починалото дете. 20-годишният водач карал с над 100 км/ч семейство от близкото до града село Нефела.

Пежото се прекатурва по таван. Детето, което не е било на особено столче, изхвърча през отворилата се врата и е затиснато от колата. С тежка черепно-мозъчна контузия е и майката.

След злополуката е подаден сигнал за помощ до незабавния център във Враца и полицията. На мястото идват и пожарникари, които оказват помощ при изваждане на потърпевшите. Идват и близки на фамилията.

Полицаите тестват водача за алкохол и опиати, резултатите са негативни. Обяснил, че карал с по-висока скорост, тъй като ненадейно научили за умрял непосредствен и бързали.

Първоначално сигналът е за тежко потърпевшо дете и по тази причина е изпратена една кола за спешна помощ с екип отпред с доктор Диана Димова. Минути по-късно е извикана втора поради ранената майка.

Дядото на детето Бисер дошъл, когато идва първата кола за спешна помощ, и помагал на служители на реда и пожарникари да издигнат колата, с цел да извадят момченцето.

“Детето, което е Бисер, кръстено на мен, не се движеше, като го извадихме, само че имаше признаци на живот. Дойде лекарката и подреди да го пренесат на носилка в колата за спешна помощ, само че нищо не ни сподели, макар че я питахме за положението му. Миришеше на алкохол и не беше доста съответна ”, споделя дядото.  

Разтревожените родственици бързо се събират пред незабавния център и упорстват да влязат вътре, с цел да научат какво е положението на детето и на майка му - настояват, че никой от лекарите не желал да им каже.

Когато научава, че Бисер е умрял, бащата удря входната врата и счупва стъклото. Повикана е полиция. Близките недоволствали и тъй като дълго починалото момче било държано в колата за спешна помощ пред центъра и не им давали да го видят.

Шефката на незабавния център доктор Галина Лещарска е безапелационна, че детето е било мъртво още на пътя и не е умряло на път за болничното заведение или в незабавния център, каквито информации се разпространявали.

Тя изясни, че има условие пациент без витални функционалности да престои в колата за спешна помощ два часа, преди да бъде пратен за аутопсия. Такава била наредбата за одобряване на стандарта за незабавна медицина на Министерство на здравеопазването.

Обсадилите центъра упорстват доктор Димова да бъде тествана за алкохол, което полицията и прави. Дрегерът засича 1,44 промила и лекарката е пратена за кръвна проба.

Димова, която е от София и неотдавна работи във врачанския център, отхвърля с пояснение, че е пила единствено доста медикаменти.

“Д-р Димова твърдеше, че не пие алкохол и по тази причина бях шокирана, когато ме извикаха в полицията и уведомиха за резултата от дрегера и нейния отвод за кръвна проба. Реших, че би трябвало да я уволня дисциплинарно ”, съобщи доктор Лещарска.

Колеги на доктор Димова я разказват като затворен човек, който не споделя нищо с тях. В сряда тя си отпътувала за София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР